INVITACIÓ AL CAMPAMENT FEMINISTA INTERNACIONAL 2015 -02.08-08.08 A POLÒNIA-


Et convidem cordialment al Campament Feminista Internacional (en polonès: Lewicowy Obóz Feministyczny - LOF), que tindrà lloc a Wojtowice (a 113 km de Wroclaw) entre el 2 i el 8 agost 2015. (en castellà abaix)

El LOF va tenir lloc per primera vegada a Polònia, nascut de la necessitat d'actuar i donar-nos suport mútuament, així com de la necessitat d'abordar els desafiaments a què s'enfronten avui els moviments feministes. El campament està organitzat per un grup informal integrat per gent de diverses ciutats de Polònia. El seu objectiu és integrar gent activa en moviments socials que lluiten per alternatives feministes a les formes actuals d'explotació i opressió de la gent i la natura.
El LOF serà un espai de debat de les estratègies feministes actuals de resistència davant les formes modernes de limitar les llibertats socials i polítiques, resistència davant la reducció de les bases materials de les nostres vides: accés a la terra, a l'habitatge ia l'assistència mèdica . Igualment, serà un espai per fer nous contactes i crear xarxes socials i d'amistat política, tant a nivell regional com internacional. Actualment, a molts llocs on el moviment feminista solia ser fort, avui és feble. Aquests llocs necessiten recolzar-se mútuament i utilitzar les experiències dels nous moviments feministes. Atès que el LOF s'organitza a Polònia, volem prestar especial atenció a la situació d'Europa Central i de l'Est, a les lluites socials ia la situació del moviment feminista a la regió.

El LOF té tres objectius principals, que seran també la principal base dels debats durant el campament:
- La situació de les dones durant la crisi neoliberal (tant de l'estat com del capital)
- El paper de les dones en els nous moviments socials
- La situació actual dels moviments feministes:
- Les experiències dels moviments feministes radicals / d'esquerra
- El desenvolupament de la identitat dels moviments feministes radicals (si tenim identitats / objectius comuns)
- Síntesi i anàlisi en la recerca d'una estratègia comuna dels moviments feministes radicals / d'esquerra.
En concret, el LOF tractarà d'analitzar l'acció col·lectiva:

    
contra el poder creixent de les empreses transnacionals,

    
contra la guerra,

    
per alternatives a la comercialització i privatització del sistema de salut i d'altres serveis socials

Tots
Es convida a les i els participants a proposar els seus propis temes per a debats i tallers.
Si l'objectiu del campament s'acosta al teu implicació dels moviments socials, si vols participar i ampliar els debats durant el campament i compartir la teva experiència, vine i uneix-te al LOF!
Com participar en el LOF:

    
llegir la informació pràctica sobre el campament

    
omplir el formulari d'inscripció i enviar-lo a info@manifa.wroclaw.pl

Informació pràctica sobre el campament:
Les llengües principals en el campament seran anglès i polonès. Si necessites traducció a una altra llengua, si us plau fes-ho saber en el formulari d'inscripció.
El campament serà auto-gestionat i els i les participants compartiran de forma igualitària les tasques bàsiques de manteniment, com la neteja o la cuina. Hi haurà una cuina vegana comuna disponible per a tothom.
Hi haurà un espai interior per a tothom. També hi haurà alguns llits disponibles, però us aconsellem a portar matalassos i sacs de dormir. Si vols, també pots portar una tenda de campanya.
Si tens un fill o una filla i no tens amb qui deixar-la / o, podem ajudar-te a cuidar-/ o durant els tallers.
El cost de participació és de 25 euro / 100 złoty per tot el campament, que aniran destinats principalment a ajudar les persones que no poden permetre pagar el seu desplaçament.
Si no et pots permetre participar / viatjar al campament, 1) intenta primer trobar ajuda al teu país (imprimeix la invitació i la teva formulari d'inscripció i busca ajuda en base a això). Si això no funciona, comunica'ns al formulari quanta ajuda necessites (no garantim poder cobrir tota la quantitat):
Si vols venir i crear LOF amb nosaltres, pensa en un tema de debat / taller que t'agradaria moderar (o participar-hi) i omple la sol·licitud i envia-la a info@manifa.wroclaw.pl. La data límit per inscriure és 2015.06.25.

Com arribar al campament:
El lloc es diu "Wataszka" (http://www.wataszka.com/kontakt), que en polonès és el diminutiu per a 'ventrada de llops'.
És una casa al petit poble de Wójtowice, que és a prop de Bystrzyca Kłodzka, a 113 km de Wrocław. Si vens de lluny, pots arribar viatjant primer a l'aeroport de Wroclaw i després agafar un tren a Bystrzyca Kłodzka (per consultar les connexions, veure:
http://rozklad-pkp.pl/en). Wataszka és a 10 km de l'estació de trens, digues-nos exactament on i quan arribaràs i et recollirem en cotxe.

Castellà
Te invitamos cordialmente al Campamento Feminista Internacional (en polaco: Lewicowy Obóz Feministyczny - LOF), que tendrá lugar en Wojtowice (a 113 km de Wroclaw) entre el 2 y el 8 de agosto de 2015.
El LOF va a tener lugar por primera vez en Polonia, nacido de la necesidad de actuar y apoyarnos mutuamente, así como de la necesidad de abordar los desafíos a los que se enfrentan hoy los movimientos feministas. El campamento está organizado por un grupo informal de iniciativa, integrado por gente de varias ciudades de Polonia. Su objetivo es integrar a gente activa en movimientos sociales que luchan por alternativas feministas a las formas actuales de explotación y opresión de la gente y la naturaleza.
El LOF será un espacio de debate de las estrategias feministas actuales de resistencia ante las formas modernas de limitar las libertades sociales y políticas, resistencia ante la reducción de las bases materiales de nuestras vidas: acceso a la tierra, a la vivienda y a la asistencia médica. Igualmente, será un espacio para hacer nuevos contactos y crear redes sociales y de amistad política, tanto a nivel regional como internacional. Actualmente, en muchos lugares donde el movimiento feminista solía ser fuerte, hoy es débil. Estos lugares necesitan apoyarse mutuamente y utilizar las experiencias de los nuevos movimientos feministas. Dado que el LOF se organiza en Polonia, queremos prestar especial atención a la situación de Europa Central y del Este, a las luchas sociales y a la situación del movimiento feminista en la región.

El LOF tiene tres objetivos principales, que serán también la principal base de los debates durante el campamento:
- la situación de las mujeres durante la crisis neoliberal (tanto del estado como del capital)
- el papel de las mujeres en los nuevos movimientos sociales
- la situación actual de los movimientos feministas:
- las experiencias de los movimientos feministas radicales/ de izquierda
- el desarrollo de la identidad de los movimientos feministas radicales (si tenemos identidades/objetivos comunes)
- síntesis y análisis en busca de una estrategia común de los movimientos feministas radicales/ de izquierda.
En concreto, el LOF tratará de analizar la acción colectiva:
  1. contra el poder creciente de las empresas transnacionales,
  2. contra la guerra,
  3. por alternativas a la comercialización y privatización del sistema de salud y de otros servicios sociales

Todos
Se invita a las y los participantes a proponer sus propios temas para debates y talleres.
Si el objetivo del campamento se acerca a tu implicación de los movimientos sociales, si quieres participar y ampliar los debates durante el campamento y compartir tu experiencia, ¡ven y únete al LOF!
Cómo participar en el LOF:
  1. leer la información práctica sobre el campamento
  2. rellenar el formulario de inscripción y enviarlo a info@manifa.wroclaw.pl

Información práctica sobre el campamento:
Las lenguas principales en el campamento serán inglés y polaco. Si necesitas traducción a otra lengua, por favor háznoslo saber en el formulario de inscripción.
El campamento será auto-gestionado y los y las participantes compartirán de forma igualitaria las tareas básicas de mantenimiento, como la limpieza o la cocina. Habrá una cocina vegana común disponible para todo el mundo.
Habrá un espacio interior para todo el mundo. También habrá algunas camas disponibles, pero os aconsejamos a traer colchonetas y sacos de dormir. Si quieres, también puedes traer una tienda de campaña.
Si tienes un hijo o una hija y no tienes con quién dejarla/o, podemos ayudarte a cuidarla/o durante los tallers.
El coste de participación es de 25 euro/100 złoty para todo el campamento, que irán destinados principalmente a ayudar a las personas que no pueden permitirse pagar su desplazamiento.
Si no puedes permitirte participar/viajar al campamento, 1) intenta primero encontrar ayuda en tu país (imprime la invitación y tu formulario de inscripción y busca ayuda en base a eso). Si eso no funciona, comunícanos en el formulario cuánta ayuda necesitas (no garantizamos poder cubrir toda la cantidad):
Si quieres venir y crear LOF con nosotras, piensa en un tema de debate/taller que te gustaría moderar (o participar en él) y rellena la solicitud y envíala a info@manifa.wroclaw.pl. La fecha límite para inscribirse es 25.06.2015.

Cómo llegar al campamento:
El lugar se llama “Wataszka” (http://www.wataszka.com/kontakt), que en polaco es el diminutivo para ‘camada de lobos’.
Es una casa en el pequeño pueblo de Wójtowice, que está situado cerca de Bystrzyca Kłodzka, a 113 km de Wrocław. Si vienes desde lejos, puedes llegar viajando primero al aeropuerto de Wroclaw y después tomar un tren a Bystrzyca Kłodzka (para consultar las conexiones, ver:
http://rozklad-pkp.pl/en). Wataszka está situado a 10 km de la estación de trenes, dinos exactamente dónde y cuándo llegarás y te recogeremos en coche.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Torna digna i amb vida a El Aaiun

Manifest Internacional de la Marxa Mundial de les Dones per el 8 de març de 2022

12 a 17 d'octubre, TANCAMENT DE LA 5ª ACCIÓ INTERNACIONAL