Feministes contra el TTIP, CETA, i TISA al pas de la MMD per Barcelona



Les feministes ,dones , lesbianes i trans, tenim moltes raons per a dir No al TTIP , no al CETA i no al TISA. Algunes de les nostres raons :
·         Perquè són tractats del neoliberalisme patriarcal que blinden els drets de les transnacionals empresarials i financeres per sobre dels drets de les persones , els pobles i el planeta.

·         Perquè suposaran una brutal reprivatització de les responsabilitats sobre la sostenibilitat de les nostres vides que recaurà sobre els treballs de cura altament feminitzats. Perquè reforçarà les lògiques patriarcarls d’invisibilització i naturalització dels treballs de cura , responsabiltzant-nos i culpabilitzant-nos a les dones.

·         Perquè constituirán un feroç atac a les nostres condicions de vida , profunditzant , ampliant i perpetuant l’emergència social que ja estem patint com a conseqüència de les polítiques d’austeritat i d’ajust.

·         Perquè suposaran la privatització i la mercantilització dels Serveis Públics , la sanitat , l’educació la gestió pública de l’aigua , de l’energia , del transport , etc. L’existència dels Serveis Públics  és fonamental per a garantir en termes d’universalitat i igualtat aspectes bàsics per a la sostenibilitat de les vides . Per a nosaltres les dones , a més de més atur  i més precarietat , la privatització i mercantilització dels serveis públics suposarà un retrocés en la socialització d’una part dels treballs de cura que tornaran a les llars.

·         Perquè els drets i les condicions laborals empitjoraran encara més, amb més precarietat i inseguretat , sous de misèria i condicions de total indefensió front els atacs de la patronal , al tenir que armonitzar amb EUA un país que no ha ratificat 6 dels 8 convenis fonamentals de l’OIT en llibertat sindical, igualtat de salaris , edat mínima per a treballar o negociació col.lectiva.

·         Perquè posaràn en risc la nostra salut al obrir Europa al cultiu i consum de transgènics , a l’ús de pesticides fins ara prohibits , als productes químics amb disruptors endocrins ,al consum de carns hormonades i clorades.El dret a la salut i el dret a decidir que mengen constitueixen dos aspectos bàsics de la sostenibilitat de la vida i formen part de la nostra lluita per el dret a decidir sobre els nostres cossos.
·         Perquè suposaran un alt risc per a la supervivència de les nostres pageses i pagesos ,que no podran competir amb les grans empreses de l’agronegoci. Perquè el dret a una alimentació suficient ,saludable , de proximitat no estarà garantit per a la gran majoria de les persones , será el mercat qui determinarà qui i què menja.

·         Perquè els projectes alternatius , transformadors , nascuts sota el paraigua del principi de la Sobirania Alimentària per el que tantes dones productores i consumidores apostem i que constitueix un camp important de reflexió i acció feminista quedaran ofegats per la voracitat de les grans multinacionals de l’alimentació.

·         Perquè incrementarà el consum de combustibles fòssils i l’explotació de gas esquist augmentant l’emissió de CO2 a l’atmosfera , contribuint al canvi climàtic i posant en perill la biodiversitat.


·         Perquè són tractats que si inclouen l’anomenat ISDS (Mecanisme de resolució de controversies Empresa /Estat) i el Consell de Cooperacció Regulatòria faran que qualsevol iniciativa de lesgislar pel bé comú   , sigui a nivel municipal o estatal , será impossibilitada . Significaran un gravíssim atac a la democracia i a la sobirania de les persones i dels pobles.

·         Perquè ens indigna el secretisme i el carácter antidemocràtic de la negociació , mentre a nosaltres , que patirem les conseqüències de la venta de les nostres vides , se’ns nega la informació sobre les negociacions i la possibilitat d’intervenir , es negocia colze a colze amb els lobbys empresarials i financers.
Per aquestes raons i per moltes altres les feministes lluitem per un model de societat i d’economia que posi en el centre la sostenibilitat de les vides  i diem
Ni TTIP , ni CETA , ni Tisa
Vides dignes i lliures de Patriarcat i Capitalisme!!
Visca la lluita feminista!!!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Torna digna i amb vida a El Aaiun

Manifest Internacional de la Marxa Mundial de les Dones per el 8 de març de 2022

ACCIÓ FEMINISTA CONTRA LES FRONTERES EUROPÈES. UNÍUVOS A NOSALTRES!