Declaració de la Marxa Mundial de les Dones en els finals de l'Acció Internacional 2015

Declaració Política   
Nosaltres, membres del Comitè Internacional de la Marxa Mundial de les Dones, reunides al Quebec (Canadà) del 12 al 15 setembre 2015 declarem:La nostra solidaritat amb les dones de la regió del Quebec, lloc de naixement de la MMM, així com el nostre reconeixement a les seves lluites i resistències.Reconeixem el valor de la formació política feminista com una estratègia per construir-nos com subjectes polítiques en resistència al sistema que ens oprimeix.  
 Juntes hem treballat en un enteniment comú de la nostra realitat, defensant el nostre dret a crear la nostra pròpia epistemologia feminista.Estem treballant en la construcció de les nostres alternatives feministes, basades en la reconstrucció del nostre propi coneixement i les nostres pràctiques quotidianes, ambdues intencionalment suprimides del discurs imperant, amb la intenció de deixar a les dones de costat.Dediquem els nostres esforços a alliberar-nos del patriarcat, el neocolonialisme i el capitalisme, que són l'arrel del sistema opressor en què vivim. Juntes, en aquest espai de treball, arribem a la conclusió que la pobresa, la violència, la immigració forçada i el terrorisme, són expressions de la violència que pateixen dones, nens, i comunitats marginalitzades, com a conseqüència de terribles estratègies com ara la militarització, l'extremisme i mesures d'austeritat que apuntalen el sistema i a la classe dirigent.En aquest sentit, condemnem l'actitud de la Comunitat Internacional, especialment de la Unió Europea, per la seva resposta a la crisi de refugiats que està tenint lloc aquests dies. Un cop més, som testimonis de com la vida humana no val res, com la gent ha de fugir del seu país tractant d'escapar del fonamentalisme, el terrorisme i la guerra (promoguda per alguns estats com els Estats Units i els seus governs aliats, així com la indústria de l'armament), per després trobar una fortalesa inexpugnable a Europa. Denunciem la resposta oficial que la UE està donant a aquest assumpte. Una resposta basada en el militarisme i en el tancament de les fronteres i en l'establiment de quotes, que està en contra de la voluntat de milers de ciutadans que en aquests dies prenen els carrers per obrir les seves portes a la persones que escapen de Palestina, Síria, Líbia, l'Iraq, Kurdistan i altres territoris de la zona. 
 Continuem la nostra crida a la solidaritat de tot el món, i reafirmem que les persones refugiades no són el nostre enemic, sinó les nostres germanes i germans, escapant de situacions d'extrema violència provocades per un sistema injust. El racisme s'expandeix en gran manera en moltes regions. Seguim rebent notícies de desplaçaments forçats i de violacions de drets humans de comunitats senceres i de població nativa al Brasil, Amèrica del Nord i altres regions. Els governs i els grups d'extrema dreta, usen una estratègia de por per controlar l'opinió pública i per justificar les seves polítiques xenòfobes. L'augment d'assassinats de població negra a Amèrica del Nord, està produint disturbis i conflictes, però els mitjans de comunicació segueixen culpant la mateixa gent, aquells que estan sent oprimits, són també culpats quan actuen i demanen justícia.Aquestes són greus expressions de les idees neoliberals i neocolonials que es fan més fortes cada dia, impactant en la vida de les persones de tot el món. Les corporacions i els Estats implementen aquests dies noves formes de colonitzar el Sud global. A l'Àfrica, veiem com les multinacionals causen el desplaçament forçat de comunitats senceres i pobles nadius, com les companyies ocupen els territoris i saquegen els recursos naturals, així com l'avanç de la colonització cultural que es consolida a través del mercat capitalista i les pautes consum, que es transmeten a través dels mitjans de comunicació de masses.
 Ens solidaritzem amb les dones criminalitzades per la defensa de l'autonomia dels seus cossos i territoris. Va tota la nostra solidaritat amb Sara Kaya, que va ser elegida l'any passada, com vice-alcaldessa de Nusaybin amb el 91% dels vots de la població. En aquesta ciutat Kurda llançarem la nostra caravana feminista europea el 6 de Març, i ella va demostrar estar molt compromesa amb la nostra causa i amb el nostre moviment. Infeliçment, vam rebre les notícies que Sara ha estat arrestada i deposada per les seves declaracions de fa dues setmanes sobre l'autodeterminació. Condemnem la guerra i l'opressió promoguda pel govern turc contra les comunitats Kurdes i reiterem la nostra solidaritat amb Sara Kaya i amb la resta de dones que han estat criminalitzades en les seves lluites per un món millor. Manifestem el nostre suport a Màxima, una indígena peruana que ha estat perseguida per la seva resistència en defensa de la terra i la vida. Ens solidaritzem amb totes les persones en resistència en totes les parts del món.No volem aquest món inhumà. Nosaltres diem: No, n'hi ha prou!
 I per això, ratifiquem una altra vegada, el nostre compromís amb la construcció d'un nou món, en el que la vida sigui el centre de tot, en el qual tots els éssers humans gaudeixin d'unes noves relacions, basades en la justícia, la llibertat, el respecte i el reconeixement de la diversitat, no només entre ells, sinó també amb la natura.Celebrem els esforços de totes les CNS que estan treballant molt des del principi de la nostra Acció Internacional el 8 de Març, fent que l'Acció succeeixi a nivell de base, en moltes regions i territoris, mapejant les resistències i les alternatives, i defensant els nostres territoris , cossos i terres.
 Felicitem a les companyes que estan aconseguint victòries en el camp de la política, com la nostra camarada Sandra Morán de Guatemala, que acaba de ser triada com a diputada del Parlament Nacional en representació d'una coalició de moviments socials.Ens entestem a enfortir les nostres relacions amb altres moviments socials i aliats estratègics en la creença que aquesta aliança tornarà nostre projecte polític més fort i més coherent. És per això que seguirem ocupant els espais polítics en l'arena internacional i regional, per influir en els processos de decisió i en les polítiques.  
 El proper mes de desembre mobilitzarem dones de tot el món per donar suport a les accions internacionals al voltant de la COP21. Juntes cridarem per protegir la Mare Natura, el medi ambient i per exigir un canvi real en el sistema per aturar la devastació que està provocant el canvi climàtic.És en l'esperança d'aconseguir una societat guiada pels principis feministes, que anomenem a resistir, i que continuem el nostre camí cap al 10è Trobada Internacional, a l'octubre de 2016, quan militants de tot el món, de totes les regions del planeta, es reuniran a Moçambic per dir alt i clar: "Dones en resistència, construint un món millor!".El Comitè Internacional de la Marxa Mundial de les Dones,A la ciutat de Quebec, el 15 setembre 2015

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Torna digna i amb vida a El Aaiun

Manifest Internacional de la Marxa Mundial de les Dones per el 8 de març de 2022

ACCIÓ FEMINISTA CONTRA LES FRONTERES EUROPÈES. UNÍUVOS A NOSALTRES!